Champagne Cardigan - strikkeopskrift fra PetiteKnit

50,00 kr.


Stk

Champagne Cardigan er en strikkeopskrift fra PetiteKnit i str. XS - 5XL. Det er en smuk, klassisk raglancardigan, der har en let oversize pasform.

Cardiganen strikkes fra oven og nedad. Ved hjælp af vendepinde strikkes den højere i nakken, og bærestykket dannes med raglanudtagninger. Foran strikkes udtagninger til en dyb V-udskæring. Nederst på krop og ærmer afsluttes med en bred rib. Til sidst strikkes knapstolpen på. Den laves i dobbeltstrik med knaphuller i højre side. Det eneste monteringsarbejde er derefter at sy knapper i.

PetiteKnit siger selv, at cardiganen er ganske ligetil at strikke, men dog at knapstolpen er krævende.

Størrelser: XS (S) M (L) XL (XXL) XXXL (4XL) 5XL.

Vælg størrelse, så din Champagne Cardigan får ca. 28 cm i bevægelsesrum (positive ease). Sweaterens overvidde skal altså være dit faktiske brystmål plus ca. 28 cm.

Cardiganens mål:
Overvidde: 113 (117) 121 (128) 134 (146) 157 (167) 173 cm.
Længde midt bag uden halskant: 61 (62) 65 (66) 68 (68) 70 (71) 72 cm.

Strikkefastheden er 18 masker x 28 pinde glatstrik på pinde 4 ½ = 10 x 10 cm.
Strikkefastheden i dobbeltstrik er 22 masker x 28 pinde på pind 3 = 10 x 10 cm.

Strik som udgangspunkt på rundpind 4 ½ (40, 60 og 80 eller 100 cm), på rundpind 3 (100 cm) samt på strømpepinde 4 ½ (eller benyt Magic Loop-teknik) og en enkelt strømpepind 3. Lav en strikkeprøve og justér evt. pindestørrelsen, indtil strikkefastheden passer. Mål den efter vask og blokning.

Garn:
500-550 (550) 600 (600) 600 (650) 700 (750) 750 gram Double Sunday fra Sandnes sammen med
125 (125) 150 (150) 175 (175) 175 (200) 200 gram Tynd Silk Mohair fra Sandnes eller Angel fra Permin eller Silkhair fra Lana Grossa.

Den viste model er strikket i Double Sunday i farve 2511 Almond sammen med Tynd Silk Mohair i farve 1015 Kit.

Desuden skal der bruges 4 knapper med en diameter på 22-24 mm.

Køb opskriften til Champagne Cardigan sammen med garn til cardiganen. Eller køb den som et færdigt strikkekit med garn og opskrift - se nedenfor.